Mail & Female sinds 1988

Mail & Female, The Original
Mail & Female is niet zomaar een winkel en mailorder! In 1988 zetten we in Europa vanuit een vrouwelijke invalshoek de toon voor nieuwe standaards en imago van seks(producten).
De gemiddelde seksshop in die tijd was een verzameling vieze boekjes en opblaaspoppen. De –vaak- enorme dildo’s en vibrators werden ‘kunstpenis’ en ‘hulpmiddelen’ genoemd. Het was een uiting van hoe er naar vrouwen en seks gekeken werd. Als vrouw "deed je niet aan seks of je was een hoer".

Vrouwelijke invalshoek & verantwoordelijkheid
Voor ons (Hanni Jagtman en Ellen van der Gang) was het beginnen van Mail & Female een noodzaak: het moest anders en kon beter als vrouwen haar verantwoordelijkheid namen voor haar eigen seksualteit en zich inzetten voor de seksproducten die voor haar interessant zijn.

Tarzan
Met Tarzan als icoon "vrouwen hebben écht wel gevoel in hun vagina", zou Mail & Female een eigen wereld vertegenwoordigen waarin seks geassocieerd wordt met vrijheid, liefde en een positief gevoel. Het was de tijd van Madonna en we gingen er vanuit dat er meer vrouwen dezelfde behoefte moesten hebben als wij…

Motto
Onder ons motto: "Geniet en laat  Genieten" richtten we ons op vrouwen en de mannen die van ons houden.

Bij Sonja op zaterdag

sonja op zaterdan

De hype
In een paar maanden ontstond Mail & Female en de eerste actie was het creëren van onze eerste fameuze catalogus. Niet eerder werd in deze context zo'n prachtig vormgegeven blad en fotografie gepresenteerd! In de eerste catalogus konden we ook ons eigen eerste product toevoegen: de open kruis slipjes van zijde en katoen. Wég met de nylon narigheid. Wij willen spullen waar we bovenal zélf plezier aan beleefden!
De catalogus veroorzaakte een ware hype. Onze open manier van omgaan met het onderwerp en de verfrissende kijk werd direct door de internationale media opgepikt. De reacties waren positief in de trant van: "Eindelijk! Waarom nu pas?"

De rest is historie
Inmiddels zijn sekswinkels en vibrators uiterlijk vriendelijker en maatschappelijk mainstream geworden.

Mail & Female, the Original
Mail & Female blijft bijzonder. We voelen ons verbonden met de mensen over de hele wereld die zich inzetten voor positieve seksualiteit en een ieders recht deze naar eigen keus te beleven 
Het gaat Mail & Female niet alleen om de mooie plaatjes en kwalitatieve vormgeving. Voor ons is het een zoektocht naar de (vrouwelijke) seksualiteit; deze een stem, plek en positieve rol te geven. 

Visie
In onze visie kun je alleen een open, eerlijke en menswaardige maatschappij krijgen als de seksualiteit van mensen een volwaardige rol speelt in het leven.

Klik hier voor de uitgebreide Mail & Female geschiedenis

                                                                                            

.                                                                                                                      Tarzan, de fabuleuze duo vibrator