Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending vanaf €55
Met liefde & zorg verpakt
Snelle levering
Gratis verzending vanaf €55
Met liefde & zorg verpakt
Snelle levering

Latex onderhoud

LATEX ONDERHOUD

Latex is bijzonder materiaal waar de meest fantastische creaties van worden gemaakt. Van extreem fetisj tot high fashion. Een mooi -handgemaakt item- is een investering en heeft je aandacht voor goed onderhoud nodig. Dus, wil je lang plezier hebben van je mooie latex items? Neem even de tijd en lees hoe makkelijk dat is!

Hanni Jagtman

AANWIJZING HOÉ JE LATEX KLEDING AANTREKT

Let erop dat je geen scherpe sieraden om hebt: dus ringen, armbanden, oorbellen, etc. checken op scherpe uitsteeksels. De latex kleding moet soepel over je lijf aan te trekken zijn of ‘afgerold’ kunnen worden. Dat doe je met een speciale gel, dat gelijk ook onderhoud is voor je latex.

 

WAT NIET GOED IS VOOR JE LATEX KLEDING

Olie en latex gaan niet samen! Zorg ervoor dat het latex niet in contact komt met (body)olie. Dan de laatste algemene tip: houd je latex weg van zonlicht, ook in huis, en hang het item bij voorkeur uit op een kledinghanger zodat het niet kan kreuken. Opbergen in een vuilniszak is een goede optie.

 

  • Onderhoud latex
  • Allergisch voor latex?
  • Latex onderhoudsproducten
  • Let's party!

ALLES OVER HET ONDERHOUDEN VAN JE LATEX:

• Handwas je latex met een milde zeep of de speciale ViviClean.

• Droog je latex binnenstebuiten gekeerd. Hang het op of leg het op een handdoek te drogen.

• Probeer je latex altijd binnen twee dagen, na dragen, te wassen. Zweet kan het latex poreus maken en daardoor op den duur stukgaan.

• Na het wassen bepoederen met (baby)poeder. Dat voorkomt dat de latex aan elkaar plakt en het kledingstuk lekker soepel blijft.

• Lichtgekleurde kledingstukken apart bewaren van donkere omdat deze de lichte kleuren vlekken kunnen afgeven.

• Bewaar je latex items op een donkere plaats. Zwarte plastiek (vuilniszakken) is een ideale opbergplek.

• Goed om te weten dat latex kan smelten! Houd het weg van hete bronnen (strijkijzers, zon, kookpitten, etc).

• Let op! Koper geeft vlekken op je latex. Zorg ervoor dat je geen sieraden, koperen munten en dergelijke in de buurt hebt.

• Latex houdt niet van chloor (zwembadwater).

• Je kunt latex beschadigen met scherpe voorwerpen zoals scherpe sieraden, nagels, spijkers of splinters in meubels, en dergelijke. Let dus op waar je op gaat zitten en wat je draagt!

mailfemale latex jarretelles gedragen door een naakte dame met stockings
fetishfetisjpartyfashion
Mail & Female fetisj salon latex kleding handgemaakt

HOE WEET JE DAT JE ALLERGISCH BENT VOOR LATEX?

We krijgen regelmatig te horen over allergische reacties op latex. Dat is mogelijk omdat de proteïnen in de natuurlijke latex overgevoeligheid kunnen veroorzaken. Onze latex wordt uitgelekt (speciale bewerking) om het risico op allergieën tot een minimum te beperken. Dit is hetzelfde materiaal dat voor medische doeleinden wordt gebruikt en voldoet aan vele internationale normen (waaronder American FDA). Soms denken mensen dat ze allergisch zijn voor latex, maar in feite kan de allergie worden veroorzaakt door het parfum dat is toegevoegd aan talkpoeder. Als je graag poeder gebruikt, adviseren we je om de medische kwaliteit poeder te kopen.

ONDERHOUDSPRODUCTEN VOOR LATEX IN ONZE WINKEL

Wij zijn van de no-nonsense beweging en we houden onze onderhoudsproducten ook graag eenvoudig & doeltreffend. In onze ‘Wash & Shine afdeling vind je precies wat je nodig hebt!

Direct naar de latex afdeling

HIER KONDIGEN WE PARTY'S AAN

Alle (fetisj) parties, zoals Wasteland en Unleashed zijn voor onbepaalde uitgesteld vanwege de corona maatregelen. Niemand weet op dit moment wanneer we weer kunnen feesten.

Party tickets.

mailfemalelatex
mailfemalewinkellatexonderhoud

ARTIKEL DELEN